Canis Eto-Logicus

Canis Eto-Logicus
Respecte, comunicació, amor, vincle, lideratge, diversió i treball en equip son les claus per aconseguir una relació increïble amb el nostre gos.

17 d’abr. 2016

COM ACTUAR EN CAS D'INTOXICACIÓ O ENVERINAMENT

Donats els recents casos d'enverinaments i aparicions d'aliments amb verí destinats a gossos i gats a la nostra zona, i sabent de primera mà l'angoixa i la incertesa que provoca, comparteixo aquesta informació que espero us faci servei.

En cas d'ingesta de tòxics o verins en què la via d'entrada es oral, per ingesta, seguiu aquest protocol :

1. Primer hem de mirar de MANTENIR LA CALMA i tenir el cap fred per no espantar el pelut i poder pensar amb claredat.

2. El següent quadre es només un protocol de primers auxilis, en cap cap substitueix la visita al veterinari. Així que si sospiteu que el pelut ha estat enverinat o s'ha intoxicat, el primer que heu de fer es observar l'estat del gos, buscar la font de l'enverinament i trucar el vostre veterinari. Si els símptomes son greus comenceu aplicant el protocol i truqueu de camí a la clínica. Si us bloquegeu i no sabeu com fer-ho, dirigiu-vos directament a la clínica i no perdeu temps!


El temps es un factor CRUCIAL en cas d'ingesta de tòxics i verins, alguns tarden minuts, altres poques hores i altres, com les warafarines (raticides anticoagulants, per exemple), dies a provocar la mort. Si no teniu ni idea del que ha pogut ingerir el gos, descriviu per telèfon els símptomes que presenta al veterinari mentre porteu l'animal a la clínica.

Espero que aquesta informació us sigui útil, compartiu-la si es així.
Per a més informació consulteu un veterinari. 

Segueix la nostra pàgina a facebook!