Canis Eto-Logicus

Canis Eto-Logicus
Respecte, comunicació, amor, vincle, lideratge, diversió i treball en equip son les claus per aconseguir una relació increïble amb el nostre gos.

19 de jul. 2016

Consells útils per quan arriba la calor

Humans i humanes que compartiu la vostra vida amb peluts, ja sabeu que, amb aquestes calorades que tot just comencen, els nostres amics necessiten un extra d'hidratació! Es bàsic per evitar que pateixin el ten temut COP DE CALOR. Uns quants consells :

1.- Si teniu per costum deixar el gos al jardí, procureu que tingui zones d'ombra on amagar-se de la solana. Mireu de no deixar-lo fora en hores punta o durant onades de calor intenses.

L'ombra del boix, molt cotitzada a casa nostra

2.- Procureu que sempre tingui aigua fresca disponible! Poseu un recipient extra de bona aigua a l'abast del pelut! Podeu adquirir un abeurador automàtic per assegurar-vos el subministrament!


3.- Si el vostre gos es vellet o té problemes de salut ( o es de color negre! ), potser convindria que es quedés a l'interior de casa o preparar-li una zona a cobert al racó més fresc del pati o del jardí.

4.- Si al vostre pelut li agrada remullar-se, també podem instal·lar una piscineta o una palangana ben grossa (per gossos de mida mitjana o petita) perquè s'hi puguin banyar! Poseu-la a l'ombra perquè l'aigua no s'escalfi!

En Cauda i en Piti, especialistes en deixar l'aigua marró en 30 segons!

5.- Aprofiteu sempre que pugueu per remullar el musell del vostre gos aplicant-li aigua amb la mà! Va molt bé per refrescar-los.

6.- No sortiu a passejar en hores de calor intensa ni durant molta estona. Si el porteu a fer exercici, assegureu-vos que teniu aigua suficient per anar-li oferint! I si us fa falta utilitzar un morrió, vigileu que pugui obrir la boca per transpirar i que li permeti beure aigua. Hi han models pensats específicament per això i son més còmodes i segurs pels animals que no els morrions de tela o nylon.

7.- Si al vostre poble hi han platjes habilitades per anar-hi amb gossos, porteu-los a passar-hi una bona estona! Una remullada al riu ( en zones segures, sempre) també es una bona experiència!8.- No deixeu el vostre gos MAI tancat al cotxe! Ni tan sols si deixeu la finestra un xic oberta : ells no transpiren com nosaltres i son molt més propensos a reescalfar-se! 

9.- Si sospiteu que el vostre gos pateix un cop de calor, seguiu aquests consells : 
  • Porteu-lo a una zona fresca, per exemple gespa a l'ombra o un terra ben fresquet.
  • Humitegeu-li el cap amb aigua i apliqueu unes tovalloles mullades amb aigua freda als engonals, aixelles, coll i cap.
  • Si el gos està conscient podeu prosseguir ruixant-lo amb aigua a 20ºC, amb una ma per exemple.
  • Per ajudar-lo i fer que entri aire humit als pulmons, poseu un glaçó davant la trufa per humitejar-li.
  • No l'obligueu a beure aigua (aneu-li oferint un cop s'estabilitzi la temperatura), controleu la temperatura fins que baixi dels 39º.


10.- Pels urbanites : no traieu el pelut a passejar per l'asfalt a les hores de més calor, es poden ferir i cremar els coixinets dels peus i, a part de dolorós, es una zona difícil de curar. Imagineu-vos sortir amb els peus descalços a trepitjar aquell asfalt mig bullint durant mitja horeta..., espantós, no creieu?

Sigueu responsables, els peluts depenen de nosaltres! Molt de compte amb la caloreta!!

Comenteu, compartiu i que tingueu molt bon estiu!
Feu-vos seguidors de la nostra pàgina! www.facebook.com/etologicus

Segueix la nostra pàgina a facebook!