Canis Eto-Logicus

Canis Eto-Logicus
Respecte, comunicació, amor, vincle, lideratge, diversió i treball en equip son les claus per aconseguir una relació increïble amb el nostre gos.

21 de gen. 2014

Els gossos saben estimar!

La ciència sempre ha negat que la resta d'animals tinguin sentiments complexes. Era inconcebible concebre que un gos pogués sentir coses més enllà de sentiments primaris, com la por, el dolor o l'ansietat. Però els resultats d'un estudi de dos anys portat a terme per un neurocientífic anomenat Gregory Burns a l'Emory University han revelat el que la resta de mortals només podíem defensar per intuïció : els gossos senten amor. Tenen sentiments complexes. 


Aquesta revel·lació canviarà moltes coses. Ja no els mirarem de la mateixa manera. Busqueu la mirada del/la vostre/a pelut/da i adoneu-vos que el que ja sabíeu es cert : senten amor per nosaltres. Casos com el del famós gos akita immortalitzat a la pel·lícula Hatchiko ja tenen explicació racional : l'amor. Canviarà la manera de veure'ls, de relacionar-nos-hi, d'entendre'ls i d'educar-los

L'estudi s'ha basat en l'anàlisi dels cervells de gossos entrenats per entrar dins de màquines de ressonància magnètica, quines àrees reaccionaven davant de diversos estímuls. El que han trobat es que, per exemple, quan el gos i "el seu humà" es tornaven a veure després d'una curta separació, s'il·luminava la mateixa àrea del cervel que se'ns activa a nosaltres quan sentim amor. Els gossos senten amor i afecció, d'una manera similar a un nen. Així doncs la vida emocional del nostre company es més complexa del que ens pensàvem!

Això obre nous horitzons i noves preguntes a nivell de l'etologia aplicada i dels sistemes d'entrenament que utilitzem! Us deixo l'enllaç a la notícia, que està en anglès :


L'educació i l'entrenament sempre s'ha de realitzar en base al reforç positiu, sense càstics corporals ni collars de descàrregues ni altres mètodes punitius i dolorosos a nivell físic i psicològic!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Segueix la nostra pàgina a facebook!